top of page

זה הכל ברגש

  • ב' גולן
  • 2 בינו׳ 2024
  • זמן קריאה 3 דקות

(התפרסם בעיתון המבשר)


צמאה \ ב. גולן 

 

מהם המים הקרים שאפשר להשקות בהם נפש עייפה? 

ימימה אטון, מאמנת רגשית לפי שיטת התדר האנושי

 

למה אני כל כך חסרת מנוחה?

למה המאגרים שלי מדולדלים כל כך?

למה כה מהר אני מוצאת את עצמי חסרת כוח?


לפי שיטת התדר האנושי, לכל אדם יש קוד רגשי – רגש מוביל שכאשר יש לו אותו טוב לו עם עצמו, וכאשר הרגש מופר הוא מרגיש חסר ובמצוקה.


צמאה להיות בקוד הרגשי שלך
צמאה להיות בקוד הרגשי שלך

שלושת הרגשות הבסיסיים (מהם מתחלקים תתי רגשות שונים ורבים) הם: שמחה, שלווה ואהבה.

בשיטת התדר זיהוי הקוד הרגשי הוא חלק מאבחון רחב של טיפוס האישיות באמצעות ריחות, אך אפשר לנסות לזהות את הקוד הרגשי שלנו – את הרגש בו הכי טוב לנו להיות – על ידי התבוננות

פנימה במצבים שונים, תוך ניסיון לזהות באמת איזה מצב אנחנו פשוט לא יכולות לסבול; שאין שלווה, שאין שמחה או שאין אהבה? ולאיזה מצב רגשי אנחנו שואפים תמיד להגיע. לשלווה, לשמחה, או

לאהבה?


בואו נתבונן בנושא יחד.

ראשית נשים לב למקום שבו אני הכי לא רוצה להיות. המקום שהכי מביא אותי למצוקה במהלך החיים היומיומיים.


יש את זאת שהכי מפריע לה שיש בלגן בבית, שיש צעקות, שאין מקום לכל דבר, שאין סדר יום, שהכל יוצא מאיזון. כשהבית מבולגן היא מרגישה חסרת מנוחה, כשהילדים הופכים את הסלון לסדום ועמורה היא כועסת והיא יכולה להסתובב כל היום סביב הזנב של עצמה רק בגלל שהיא לא מצליחה לסיים את ערימת הכביסה, הגיהוץ והבלגן. זאת בדרך כלל האישה שהקוד הרגשי שלה הוא שלווה.


יש אישה אחרת שלא מסוגלת לסבול סביבה לחוצה או עצובה. קשה לה לראות אנשים סובלים, בזמני פחד היא מחוקה. היא פורחת כאשר מצב הרוח בבית שמח ונובלת כאשר מתחילים להיכנס פנימה פחדים, עצב או אפילו שיעמום. בכלל כשהאווירה כבדה וחסרת חיים והתלהבות, היא חווה צניחה של האנרגיות שלה. זאת בדרך כלל האישה שהקוד הרגשי שלה הוא שמחה.


האישה השלישית היא זו שתדאג תמיד ליישר את ההדורים. קשה לה להתמודד עם מריבות וסכסוכים והיא תהיה במועקה כשהתקשורת הבינאישית לא עובדת טוב וכאשר יש מצבי שתיקה.

קשה לה להתמודד כשהילדים רבים או מביעים שנאה זה לזה, ומציק לה לראות אנשים שאינם מתייחסים יפה זה אל זה. זאת בדרך כלל האישה שהקוד הרגשי שלה הוא אהבה.


לאחר שאפיינו את שלושת הטיפוסים ננסה לרדת למקרה פרטי. בואי נניח שהילדים שלך רבים עכשיו והריב שלהם אינו מתקבל אצלך בשלוות נפש אלא 'מדליק' אצלך משהו. לפני שאת מגיבה, נסי

להסתכל פנימה ולראות מה הביא אותך לתחושת המצוקה? מפריע לך שהם לא אוהבים? מפריע לך שלמרות שמדובר באחים היחסים ביניהם לא חלקים? או שאולי מפריעה לך העובדה שתוך כדי מריבה

הם הפכו את הפליימוביל על הרצפה, פרעו את המראה שלהם והפכו את החדר?


ויש עוד דבר, ייתכן שמה שמכניס אותך למצוקה היא דווקא האווירה הנעכסית שממלאת עכשיו את הבית ומחליפה את השמחה שאת כל כך עמלה להשרות בין הקירות?

כאשר תהיי מודעת מה בדיוק מפריע לך, תדעי איך לענות על הצורך הפנימי שלך. לאחר שתזהי את הקוד הרגשי שלך תדעי איך להעניק לעצמך את מה שחסר לך.


נשים שהקוד הרגשי שלהם הוא שלווה, ימצאו דרך להעניק לעצמן מצב של רוגע. מה יעשה לך טוב?

למצוא לעצמך שעה ביום בה את מסתגרת בחדר מאחורי מנעול ובריח ופשוט קוראת בשלווה, נחה או מציירת? תני לעצמך את זה. עושה לך טוב לנהל דברים בקצב איטי, בלי לרוץ ולנסות להספיק? תכנני את היום שלך כך שההתנהלות שלו תהיה מתוכננת וכמה שפחות לחוצה. סגלי לעצמך ובבית דיבור בטון רגוע. נכון, יש זמנים לחוצים שאיננו יכולות למנוע, אבל אם לא טוב לך עם עומס כנראה שלא יהיה נכון להעמיד שני קילו רוגעלעך ביום שבו את עובדת עד ארבע, גם אם השוויגער מתכוונת להגיע...


נשים שהקוד הרגשי שלהם הוא שמחה ימצאו את הדרך לשמח את עצמן ואת בני הבית וכך יאספו להן אנרגיה גבוהה לה הן כל כך זקוקות. מה בעניין מוזיקה? מצאי את הדיסק שמרקיד לך את הלב והרגליים ותדליקי אותו בזמן הבישול לשבת, התחילי את הצהרים בריקוד משותף עם הקטנים ותמצאי את הדברים הקטנים שמעלים לך ולילדים חיוך על הפנים ומוסיפים התלהבות ליומיום. כאשר האווירה כעוסה אל תפחדי להעלות דברים על השולחן, לשבת עם הילדים ולומר: אני מרגישה שמישהו כאן לא שמח, יש משהו שאני יכולה לעזור? יש לנו דרך להחזיר את השמחה הביתה?


תדאגי לשמחה – היא צורך של עצמך ושל כל בני הבית כאחד.

נשים שהקוד הרגשי שלהן הוא אהבה יחתרו להגיע למצב בו הן מרגישות אוהבות ואהובות. נסי לראות מה מופעל בך כאשר נוצר מצב של מריבה ותבדקי איך אפשר להגיב אחרת, כדי שהאהבה וההרמוניה תחזור לשרור בין בני הבית מהר יותר. שחררי לעולם את מילות האהבה החמות שיש לך בארסנל, צרי אווירה של תקשורת מחברת ומחבקת ותראי איך את מקבלת חזרה חיזוקים רגשיים מהסובבים אותך ומתמלאת בטחון.


ברגע שנבין שהקוד הרגשי הפנימי שלנו הוא צורך לא פחות חשוב מהצורך שלנו לאכול ארוחת בוקר ולישון בלילה וניתן לו את המקום הדרוש לו ואת המענה האולטימטיבי עבורו, נגיע בעצמנו אל מקום טוב יותר, צמא פחות ונעים הרבה הרבה יותר.

Comments


bottom of page